Doneer nu!
Word onze vriend

Wie zijn ze en wat doen ze?

De volgende jongeren hebben dankzij een beurs van 4 Smiling Faces hun opleiding afgerond, zijn aan het werk, bouwen aan hun eigen, onafhankelijke leven en maken hun eigen keuzes. Wij zijn erg trots op deze mooie mensen die Nepal mooier maken!

Fudoma is voormalig bewoner van de DRC. Sinds 2018 is zij PCL gediplomeerd verpleegkundige. Ze werkt op de neonatale intensive care van Nepals grootste academische ziekenhuis, het Nepal Medical College in Kathmandu.

Kabita is voormalig bewoner van het NWCSS weeshuis. Sinds 2018 is ze PCL gediplomeerd verpleegkundige. Ze heeft een aantal jaren gewerkt als operatieassistente in onder andere het OM Hospital and Research Center in Kathmandu. In 2023 kreeg ze vanuit een andere bron de mogelijkheid om verder te studeren in Japan.

Maya is voormalig bewoner van de DRC. Ze heeft in 2019 het toen nog bestaande verlengde schoolprogramma Plus 2 Management afgerond. Sindsdien heeft ze gewerkt als secretaresse. Inmiddels is ze getrouwd met de man van haar eigen keuze en runnen ze samen hun eigen bedrijfje in Kathmandu.

Tshering is voormalig bewoner van de DRC. Ze is sinds 2020 PCL gediplomeerd verpleegkundige. Ze werkt op de intensive care van het OM Hospital and Research Center in Kathmandu.

Lhamu is voormalig bewoner van de DRC. Ze is sinds 2020 PCL gediplomeerd verpleegkundige. Sinds 2023 woont ze bij haar vader en zijn gezin in Saudi-Arabië. Ze werkt daar in een groot academisch ziekenhuis.

Ellie is voormalig bewoner van de DRC. Ze is sinds 2020 PCL gediplomeerd verpleegkundige. Ze werkt op de algemene chirurgische afdeling van het OM Hospital and Research Center in Kathmandu.

Tashi is voormalig bewoner van de DRC. Hij is sinds 2022 Bachelor in Hotelmanagement. Hij heeft zijn eindstage gelopen in een 5-sterrenhotel in Dubai, waar hij na zijn afstuderen nog steeds werkt.


Daarnaast zijn er nog drie jongeren die we tijdelijk hebben ondersteund met een beurs. Zij hebben inmiddels een andere, persoonlijke sponsor gekregen/gevonden. Dit zijn in de meeste gevallen voormalige, buitenlandse vrijwilligers die in het verleden enige tijd in het weeshuis hebben doorgebracht met en bij de kinderen, die de opleiding van hun favoriete kind financieren. 


Gita is een zeer gewaardeerd vrijwilliger van de buitenschoolse opvang SHCOP. Ze is sinds 2020 Bachelor in Business Studies met als specialiteit accountactie. Door Covid 19 kon ze lang niet solliciteren en leert ze verder. Ze heeft inmiddels haar onderwijskwalificatie behaald en start najaar 2023 met haar mastersopleiding.

Passang kennen we van het ambulante programma van de DRC. Ze heeft in het voorjaar van 2023 de PCL-opleiding Medische Laboratoriumtechniek afgerond en werkt nu in een erkend laboratorium in Kathmandu om werkervaring op te doen. Na een of twee jaar gaat ze door voor de opleiding Bachelor in Medische Laboratoriumtechniek.

Rashmi is voormalig bewoner van de DRC. Ze heeft in het voorjaar van 2023 de PCL-opleiding Civiele Techniek afgerond en werkt nu in een bedrijf in Kathmandu om werkervaring op te doen. Na een of twee jaar gaat ze door voor haar Bachelor in Civiele Techniek.

Suddha is voormalig bewoner van het NWCSS-weeshuis. In 2019 heeft ze met een beurs van ons het verlengde schoolprogramma Plus2 science afgrond. Daarna is ze les gaan geven, maar dat hield op door corona. Ze is in 2021 gestart met de 4-jarige opleiding Bachelor in Computer Applicaties.

Mangala is voormalig bewoner van het NWCSS weeshuis. Ze is in 2022 gestart met de 4-jarige opleiding Bachelor in Politicologie en Rurale Ontwikkeling. Ze krijgt met ingang 2023 een beurs van 4 Smiling Faces.

Sachina is voormalig bezoeker en inmiddels gewaardeerd vrijwilliger van de buitenschoolse opvang SHCOP. Ze is in 2023 gestart met de 3-jarige PCL-opleiding Verpleegkunde.

Sabina is voormalig bezoeker en inmiddels gewaardeerd vrijwilliger van de buitenschoolse opvang SHCOP. Ze is in 2023 gestart met de 4-jarige opleiding Bachelor in Computer Applicaties.

Anusha kennen we via het ambulante programma van het NWCSS weeshuis. Ze is in 2020 gestart met de 3-jarige PCL-opleiding Computertechnologie.

Nisha kennen we via het ambulante programma van het NWCSS weeshuis. Ze is in 2023 gestart met de 4-jarige opleiding Bachelor in Business Studies.

Daarnaast helpen wij ook twee uitzonderingen op de regel; een broer en zus die door de aardbevingen van 2015 zijn verweesd. Ze zijn alleen op de wereld. Ze mochten naar een gratis school, heel ver van het huis waar ze wonen. Er was geen geld voor een betere school, dichter bij huis. Die wordt sinds 2016 bekostigd door 4 Smiling Faces, zodat ook zij gewoon kind kunnen zijn.  

Broer en zus Ushika en Ushtav zijn al jaren vaste bezoekers van de buitenschoolse opvang SHCOP. Ze zitten nog op de middelbare school. Beiden zijn enorm slim en werken hard.
Ushtav heeft een klas overgeslagen wil dokter worden. Ushika gaat zonder twijfel ook een mooie toekomst tegemoet.