Doneer nu!
Word onze vriend

Testimonial Gita

(Opgenomen in april 2022)

Gita is een van de jongedames die een studiebeurs heeft ontvangen van 4 Smiling Faces. Ze stelt zichzelf voor en vertelt over haar droombaan en toekomstplannen.

Gita is een schoolvoorbeeld van een jongedame die in tegenwind is opgegroeid en er alles aan doet om iets moois van haar leven te maken.

Wat nou als Gita niet was geholpen door Asha & Devendra en geen beurs had ontvangen van 4 Smiling Faces?

Update oktober 2023

Gita heeft haar Teacher Liscence exam gehaald en kan nu aan het werk als High School teacher. Dat laat zich goed combineren met de masteropleiding die ze later dit jaar start. Haar uiteindelijk doel is en blijft om aan de slag te gaan bij overheid en zo bij te dragen aan een beter Nepal voor iedereen en een mooie toekomst voor haarzelf.

Opmerking 4 Smiling Faces: de Nepalese cultuur is overduidelijk volledig anders dan de Nederlandse. De basishouding van de gemiddelde (Hindoe) Nepalees er een van lotsaanvaarding, ‘niet bij de pakken neerzitten’ en ‘er het beste van maken’. Dat maakt het extra belangrijk om bij persoonlijke verhalen tussen de regels door te luisteren en te lezen om ook te horen wat er niet wordt gezegd.