Doneer nu
Word onze vriend

Nepali Woman & Children Service Society weeshuis

Het Nepali Woman and Children Service Society (NWCSS) weeshuis is een tehuis voor maximaal 30 (half)wezen, voormalige straatkinderen, vondelingen en andere kinderen die leven in tegenwind door onder andere extreme armoede en/of afhankelijkheid van eenouder gezinnen. Zij hebben te maken met allerlei gezondheidsproblemen en zaken zoals verslaving, mishandeling, verwaarlozing of een combinatie van deze problemen.

In 2002 heeft een groep vrouwen de Nepali Woman & Children Service Society (NWCSS) opgericht. Hun doel was (en is) hulp en ondersteuning van vrouwen en kinderen in moeilijke situaties. Hun grootste project was het starten en runnen van een eigen kindertehuis in Jorpati in Kathmandu. Dat werd het NWCSS weeshuis.

In 2010 is het tehuis verhuisd naar een ander pand elders in de buurt: destijds niet meer dan een casco. Dankzij de inzet van alle betrokkenen en hulp van buitenaf wordt dat sindsdien steeds meer de veilige haven die het moet zijn.

SDG’s

Met onze ondersteuning van het NWCSS Weeshuis werkt 4 Smiling Faces werkt mee aan de realisatie van de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties (VN).

Verlanglijstje van Nepali Woman & Children Service Society weeshuis

ItemOpmerkingenPrijs
Studiebeurs

Vervolgopleiding na de middelbare school Inclusief alle bijkomende verplichte kosten: schoolgeld, boeken, uniformen, lunch, reiskosten, kamer per student per studiejaar

€ 2500
Set kleren & schoenen

Een set (winter)kleren, schoenen en slippers per kind.

€ 100
Meisjesdingen

Jaarlijkse voorraad voor maandverband, tampons, ondergoed, beha's, aspirine en andere meisjesdingen, zodat ze nooit meer om dit soort spullen verlegen zitten.

€ 750