Doneer nu!
Word onze vriend

Nepali Woman & Children Service Society weeshuis

Het Nepali Woman and Children Service Society (NWCSS) weeshuis is een tehuis voor maximaal 30 (half)wezen, voormalige straatkinderen, vondelingen en andere kinderen die leven in tegenwind door onder andere extreme armoede en/of afhankelijkheid van éénouder gezinnen. Zij hebben te maken met allerlei gezondheidsproblemen en zaken zoals verslaving, mishandeling, verwaarlozing of een combinatie van deze problemen.

In 2002 heeft een groep vrouwen de Nepali Woman & Children Service Society (NWCSS) opgericht. Hun doel was (en is) hulp en ondersteuning van vrouwen en kinderen in moeilijke situaties. Hun grootste project was het starten en runnen van een eigen kindertehuis in Jorpati in Kathmandu. Dat werd het NWCSS weeshuis.

In 2010 is het tehuis verhuisd naar een ander pand elders in de buurt: destijds niet meer dan een casco. Dankzij de inzet van alle betrokkenen en hulp van buitenaf wordt dat sindsdien steeds meer de veilige haven die het moet zijn.

SDG’s

Met onze ondersteuning van het NWCSS Weeshuis werkt 4 Smiling Faces werkt mee aan de realisatie van de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties (VN).

Verlanglijstje van Nepali Woman & Children Service Society weeshuis

ItemOpmerkingenPrijs
1Snackje, gewoon omdat het kan

1 per kind (voor 125 kinderen)

€ 15
2Vers fruit

1 stuk vers fruit per kind (voor 80-85 kinderen)

€ 15
3Limonade

1 glas per kind (voor 125 kinderen)

€ 20
4Waspoeder

Maandelijkse kosten

€ 25
5Schooluniformen

Nieuw formeel en informeel schooluniform en schoenen

€ 50
6Schoonmaakspullen

Maandelijkse kosten

€ 50
7Set nieuwe kleren en schoenen

Per kind

€ 50
8Handdoeken

Set van 10

€ 60
9Slippers

Set van 10

€ 60
10Snelkookpan

Eenmalige aankoop

€ 60
11Stofzuiger

Per stuk

€ 70
12Schoenen

Tien paar

€ 85
13Meisjesdingen

Jaarlijkse kosten voor zaken als maandverband, tampons, ondergoed, bh’s, aspirine en andere meisjesdingen, zodat ze nooit meer om dit soort spullen verlegen zitten

€ 700