Doneer nu!
Word onze vriend

Lotus Family Foundation

De Lotus Family is een pleegfamilie/gezinshuis met ruimte voor 11: (half)wezen, voormalige straatkinderen en vondelingen met een speciale focus op ex-lijmsnuivers, een extra kwetsbare groep. De drijvende krachten zijn Iman en Bini Lama, die ook in het tehuis wonen. Het tehuis wordt gerund als een grote, blije familie.

De Lotus Family Foundation Nepal is officieel geregistreerd bij het District Administration Office, Kathmandu, Nepal onder nummer 335. De Lotus Family Foundation Nepal is:

  • non profit
  • non gouvernementeel
  • met een speciale focus op de lijmsnuivende kinderen, die het meest kwetsbaar zijn.

De 2015-aardbevingen hebben het gebouw van de Lotus Family Foundation Nepal niet beschadigd. Het is een stevig pand dat ooit door een Duitser is gebouwd. Maar dat betekent niet dat de organisatie zonder hulp kan. De Lotus Family Foundation Nepal kan z’n goede werken alleen doen met hulp van buitenstaanders. Vanaf 2015 is 4 Smiling Faces een van hen.

SDG’s

Met onze ondersteuning van de Lotus Family Foundation werkt 4 Smiling Faces werkt mee aan de realisatie van de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties (VN).

  • Boudha, Kathmandu, Nepal
  • Website
  • Tot 2019 was de Lotus Family Foundation Nepal bekend en actief als Hope Foundation Nepal.

Verlanglijstje van Lotus Family Foundation

ItemOpmerkingenPrijs
1Nieuwe keuken

De keuken van het de Lotus Familie wordt intensief gebruikt, heeft veel gebreken is verouderd en voldoet niet langer aan de eisen van de tijd. Een complete renovatie is noodzakelijk.

€ 5000
2Studiebeurs

Vervolgopleiding na de middelbare school Inclusief alle bijkomende verplichte kosten: schoolgeld, boeken, uniformen, lunch, reiskosten, kamer per student per studiejaar

€ 2500
3Set schooluniformen

Een set nieuwe schooluniformen: formeel en informeel (housedress), schoenen, rugzak en slippers per kind.

€ 100
4Set kleren & schoenen

Een set (winter)kleren, schoenen en slippers per kind.

€ 100
5Meisjesdingen

Jaarlijkse voorraad voor maandverband, tampons, ondergoed, beha's, aspirine en andere meisjesdingen, zodat ze nooit meer om dit soort spullen verlegen zitten.

€ 750