Doneer nu!
Word onze vriend

Testimonial Sachina & Sabina

(Opgenomen in april 2022)

Sabina (in streepjesshirt) en Sachina studeren dankzij een beurs van 4 Smiling Faces. Ze stellen zich voor …

De zusjes vertellen meer over hun achtergrond en hoe hun leven eruit zien zonder onze hulp en die van Asha & Devendra, onze gewaardeerde vrijwilligers in Nepal. Zij wonen samen in een kamer op de begane grond van hun huis, omdat hun eigen huis te klein is voor 5 personen. Maar gelukkig is er dagelijks goed contact met de familie, die letterlijk om de hoek wonen.

Update oktober 2023

Met grote dank aan de Stichting Steunfonds Pro Juventute is Sabina in oktober 2023 gestart met de Bacheloropleiding Computer Applications, nadat ze het toelatingsexamen met goed gevolg heeft afgelegd.

Sabina is in september 2023 het toelatingsexamen voor de PCL-opleiding Verpleegkunde behaald en begint nu met de driejarige opleiding. Het is de vervulling van een haar kinderdroom.

Opmerking 4 Smiling Faces: de Nepalese cultuur is overduidelijk volledig anders dan de Nederlandse. De basishouding van de gemiddelde (Hindoe) Nepalees er een van lotsaanvaarding, ‘niet bij de pakken neerzitten’ en ‘er het beste van maken’. Dat maakt het extra belangrijk om bij persoonlijke verhalen tussen de regels door te luisteren en te lezen om ook te horen wat er niet wordt gezegd.