Doneer nu!
Word onze vriend
Archief -

Wilco en Cas klimmen 4 Smiling Faces

Onze onvolprezen ambassadeur Wilco van Rooijen en zijn klimmaat Cas van de Gevel hebben in 2022 weer iets bijzonders gedaan. Heel bijzonder. Uniek zelfs. Zij zijn zo ‘clean’ mogelijk ’s werelds derde hoogste berg de Kanchenjunga (8586 meter, Sikkim, Nepal) beklommen.

In 2018 deden Wilco en Cas een eerste poging om deze Himalaya-reus te bedwingen. Toen haalden ze de top net niet. Dit jaar gaan ze samen in de herkansing.

Het beklimmen van een 8000-der is sowieso een heel bijzondere prestatie, maar Wilco en Cas doen het helemaal anders dan anderen. Als altijd maken ze geen gebruik van extra kunstmatige zuurstof. Eerst gingen ze 3 weken acclimatiseren op de Mera Peak (6466m, Nepal) en daarna direct door naar het Kanchenjunga-basiskamp (5100m). Van daaruit gingen ze met 2 tenten, een bivak en zonder sherpa’s hopelijk naar de top.

Met deze bijzondere expeditie vroegen Wilco en Cas aandacht en zamelen geld in voor drie mooie, duurzame doelen, waarvan 4 Smiling Faces er een is. 🙏🏽 Wij zijn zeer vereerd dat Wilco en Cas net als in 2018 ook deze expeditie weer aan ons – en vooral aan de kinderen in Nepal – denken. Met de opbrengst willen we studiebeurzen mogelijk maken voor jongeren zonder enig vangnet, zodat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Help net als Wilco en Cas ook mee!

Wilco, Cas, top bereikt of niet, wij vinden jullie sowieso stoer!