Doneer nu!
Word onze vriend
Nieuws -

Daar issie dan….

(over de foto hierboven: Anusha (links) en Nisha, twee zussen ‘paying it forward’. You go girls 💪🏼)

Dag 13: top meiden

Vanmorgen bezoek gehad van de zusjes Nisha (20) en Anusha (17); Nischa is een van onze voormalige beursontvangers. Hopelijk gaat het ons lukken om dit jaar de beurs voor Anusha bij elkaar te sparen. (Donaties daarvoor zijn van harte welkom!)

Samen met hun jongere zusje (15) en ouders zijn ze na de aardbevingen van 2015 naar Kathmandu gekomen 🙏🏽; hun dorp Sindopalchuk was geheel verwoest, maar de familie heeft het overleeft. Verder waren ze alles kwijt. Ze brengen ‘paying it forward’ in de praktijk; de een studeert terwijl de ander werkt en dan andersom. En daarna gaan ze allebei werken om hun jonge zusje te ondersteunen. Weer zo’n prachtig voorbeeld van hoe meiden in Nepal ondanks de omstandigheden toch alles uit het leven halen. Girlpower in optima forma.

Wasmachine

Daarna theegedronken bij de Lotus Family in de hoop dat de we langverwachte aankomst van de nieuwe wasmachine zouden meemaken. Maar natuurlijk arriveerde die een kwartier nadat we waren vertrokken. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Namens 4 Smiling Faces mocht ik de wasmachine afstrepen van hun wensenlijstje. Een mooi moment.

DRC

Voor het tweede rondje theedrinken naar de DRC geweest. Gezellig bijgepraat met kinderen en staf. Altijd weer fijn en warm. Het bezoek bevestigde nogmaals dat er in dit tehuis veel werk aan de winkel is.

Heilig zijn is ook niet alles

#4SmilingFaces #Kanchenjunga2022

Dit is een verslag om duidelijk te maken wat we hier van dag tot dag doen. Onze overpeinzingen over de situatie in/om de tehuizen die 4 Smiling Faces hier steunt brengen we op een later moment voor het voetlicht.