Doneer nu!
Word onze vriend
Nieuws -

Wasmachine

Dag 6: indrukwekkend

Vanmorgen gestart in het NWCSS-weeshuis om foto’s te maken van de ‘before’-situatie van de mogelijke projecten die we gaan doen. Dat is altijd leuk want dan kun je na afloop goed zien wat er allemaal is veranderd.

Daarna zijn we naar de Lotus Family Foundation gegaan, waar we warm werden verwelkomd. Eerst geluncht met Iman (de vader van de familie), Tom (vrijwilliger) en natuurlijk in en uitlopende kinderen want die hadden vandaag een dagje vrij van school.

Geheel onverwacht kwam Bini (de moeder van de familie) veel eerder thuis dan verwacht en dat betekende dat we vandaag een van haar grote wensen in vervulling konden laten gaan: een wasmachine. De oude had het 8 maanden geleden begeven en sindsdien moest de was van 15 mensen met de hand worden gedaan. Vervelend en tijdrovend. Dus met ons vieren in de taxi naar een witgoedwinkel om een nieuwe uit te zoeken. We hadden de juiste snel gevonden en die wordt einde week afgeleverd en geïnstalleerd. Bini en Iman zijn er blij mee en ze verdienen het ook echt.

Rehab

Daarna zijn we Imans grote droom gaan bekijken. In zijn jonge jaren is hij zwaar verslaafd geweest aan drugs en alcohol en daar gelukkig goed van hersteld. Hij is al jaren clean en gunt het anderen ook om hun leven weer op de rit te krijgen en de verslaving achter zich te laten.

Daarom is hij samen met enkele vrienden (ook allemaal voormalige verslaafden) een rehabilitatie kliniek begonnen: de Hope Foundation Nepal. Na een jaar van voorbereiding zijn ze 8 maanden geleden begonnen met hun programma. Maar eerst moest het gebouw en de grond eromheen worden opgeknapt, want daar was vroeger een bedrijf gevestigd dat deed in kippen…..

Het was indrukwekkend om te zien wat ze in die hele korte tijd hebben bereikt en neergezet. Evenals om het licht in de ogen van Iman te zien als hij over de ‘rehab’ praat en ons er rondleid; naast zijn familie heeft hij hierin duidelijk zijn passie gevonden. Geweldig!

Keuken

Onder het genot van een drankje ook nog even over alle mogelijke projecten gesproken; vooral over de keuken want die moet nodig een opkikker krijgen. Het is nu een beetje donkere toestand en moet vooral lichter worden, met meer opruimmogelijkheden en makkelijker schoon te maken. Gaan we wat aan doen, de plannen worden gesmeed.

Het was weer een mooie dag!

Lotus Family keuken
Lotus Family tuin/binnenplaats
Zie en luister naar Kabir van de Lotus Family ❤️

#4SmilingFaces #Kanchenjunga2022

Dit is een verslag om duidelijk te maken wat we hier van dag tot dag doen. Onze overpeinzingen over de situatie in/om de tehuizen die 4 Smiling Faces hier steunt brengen we op een later moment voor het voetlicht.