Doneer nu!
Word onze vriend

Bus

Wanneer?

Vanaf begin maart 2017

Wat is het probleem?

Dit gaat om 2 kinderen (broertje en zusje van 4 en 6 jaar), die het  Second Home Child Outreach Program bezoeken: Zij moeten ver reizen van en naar school. Hun schoolbus zet hen een heel eind van hun huis (en de opvang) af en de rest moeten ze lopen. Zowel op de heen- als de terugreis. Dat is niet alleen heel vermoeiend, maar ook gevaarlijk,  omdat ze langs een drukke weg moeten lopen die niet is gemaakt voor voetgangers. De kinderen zijn dus eigenlijk al moe als ze op school aannkomen en aan het einde van de dag helemaal. Was echt hartverscheurend om te zien; ze konden na aankomst in de opvang nauwelijks de ogen open houden.

Wat is de oplossing?

Hun vader zet ze voortaan ’s morgens op een micro (minibusje) dat ze brengt bij de opstapplaats van hun schoolbus. Daar vangt een betrouwbaar familielid hen op en zorgt voor een veilige overstap naar de schoolbus. ’s middags gaat dat ook zo, maar dan andersom en vangt een van de meiden van de BSO hen op. Op die manier zijn ze sneller in de opvang, dat scheelt zeker een half uur of meer per reis. Bovendien worden ze minder moe en kunnen ze langer mee doen met de activiteiten in de opvang. Ook is de reis nu veel veiliger.

Wat is het resultaat?

Sinds deze nieuwe regeling werkt, komen ze glimmend van blijdschap bij de opvang aan en zijn ze vol met energie. Een enorm verschil met daarvoor. Kosten? 20 roepie per dag.