Doneer nu!
Word onze vriend

Beamer

Wanneer?

Februari 2018

Wat is het probleem?

De kinderen van de BSO zijn allemaal op een of andere manier slachtoffer van de aardbevingen van 2015  en komen zonder uitzondering uit zeer arme omstandigheden. Om die reden gaan ze naar de goedkoopste en dus niet al te beste scholen. Onderwijs is voor hen een uitdaging. In de komende maanden moeten zij – net als alle andere kinderen in Nepal – examens doen. Als zij die examens niet halen, is de kans levensgroot dat hun ouders hen van school halen. Want zij zijn straatarm en zelf de goedkoopste scholen zijn peperduur voor hen. Zij redeneren eenvoudig dat als hun kind niet presteert, hij/zij beter gaan werken. Als de BSO-kinderen (2 tot 14 jaar oud) zo jong van school worden gehaald, dreigt kinderarbeid (vies, zwaar, hard, lang en gevaarlijk werk), gedwongen huwelijken (ja echt, speelt vanaf 8 jaar) en prostitutie. Bovendien is het SHCOP altijd op zoek naar manieren om de kinderen te vermaken, vooral gedurende de koude en regenachtige dagen wanneer buitenspelen geen optie is.

Wat is de oplossing?

De kinderen hebben zowel individueel als klassikaal bijles nodig. De beamer is een handig middel voor de klassikale bijlessen. Daarnaast biedt de beamer de mogelijkheid om op koude/regenachtige dagen de kinderen te vermaken met een film.

Wat is het resultaat?

Dit helpt om de kinderen beter voor te bereiden op hun examens en verbreed op de lange termijn dus hun opties voor een beter leven.

Ook helpt de beamer bij het vermaken van de kinderen als al het studiewerk is gedaan.’