Doneer nu
Word onze vriend
Studiebeurzen -

Sabina

In 2021 vroegen wij in onze fondsaanvragen speciale aandacht voor Sabina, een veelbelovende pupil van de buitenschoolse opvang SHCOP. Zij kon en wilde dolgraag verder studeren maar haar familie kon dat onmogelijk financieren. Gelukkig zijn wij er in geslaagd om voldoende fondsen te werven en Sabina is inmiddels gestart met het verlengde schoolprogramma Plus 2 Business Management.

Sabina en haar zus Sachina staan symbool voor veel meer meisjes en jongens die we nu al helpen met een beurs of die we heel graag zouden willen helpen. De zusjes zijn al jaren vaste bezoekers van de buitenschoolse opvang SHCOP, die we ondersteunen. Inmiddels zijn ze daar vooral actief als enthousiaste vrijwilligers. 

De meiden kwamen indertijd naar de opvang omdat het dorp waar ze zijn opgegroeid tijdens de aardbevingen van 2015 volledig is vernietigd. Als door een wonder hebben zij, hun moeder en broertje dat overleeft. Hun vader helaas niet. Ze zijn gevlucht naar Kathmandu, waar het leven voor hen niet gemakkelijk was en is. Het gezin is arm en in Nepal is er geen ondersteuning voor alleenstaande ouders. 

Gelukkig was er plaats voor de zusjes en hun broertje bij de buitenschoolse opvang waar ze de nodige ondersteuning (opvang, voeding, aandacht, huiswerkbegeleiding) kregen. Mede daarom hebben de meiden hun middelbare schoolopleiding op glorieuze wijze kunnen afronden.