Doneer nu!
Word onze vriend
Nieuws -

Passang

(over de foto hierboven: ik krijg een khada van Passang; een teken van respect, vriendschap en dankbaarheid. Dat is geheel wederzijds Passang, we zijn blij dat we je kunnen helpen!)

Dag 12: inkopen

Vandaag begonnen met een tocht naar Thamel, het toeristische hart van Kathmandu: een wirwar van kleine straatjes met alle mogelijke winkels, cafe’s, bars en restaurants. We zijn heel bewust in de ochtend gegaan, omdat in de loop van de middag de meer duistere kant van het gebied bovenkomt drijven en drank, drugs en andere zaken niet te missen zijn. Persoonlijk voel ik me niet fijn in een dergelijk klimaat, maar zo in de ochtenduren is het wel weer leuk om er even rond te lopen.

We gingen shoppen voor van die heerlijke warme wollen vesten met fleece voering, die hier nog geen kwart kosten van wat je er in Nederland voor betaald. Na even zoeken en een intermezzo in mijn oude stamplek New Orleans café, vonden we de vestenwinkel. Wel een beetje raar om bij dertig graden warme wintervesten te kopen, maar het mocht de pret niet drukken. We zijn goed geslaagd.

Passang

Weer thuis kregen we bezoek van Passang, een van onze beursontvangers. Klein van stuk maar vol gedrevenheid en power. Ook haar verhaal is weer krachtig: ze is er 200 procent van overtuigd dat ze zonder de beurs van 4 Smiling Faces op haar 16de was uitgehuwelijkt en nu mogelijk moeder van meerdere kinderen. En wat is ze blij dat ze nu een ander leven heeft, een eigen leven. Want dat is wat de beurs en daarmee de opleiding (in haar geval tot medisch laborante) haar brengt. Het is het verschil tussen geleefd worden en zelf leven. Dat gun je toch iedereen?

Parijs Roubaix

De dag eindigt met een spelletje scrabble op het terras onder het genot van het live radioverslag van wielerwedstrijd Parijs-Roubaix en de grootse overwinning van Dylan van Baarle. Dat wilde bestuurslid en wielerfanaat André de Hamer natuurlijk niet missen.

Met André (bestuurslid) en Iman (Lotus Family) New Orleans cafe in Thamel
Passang stelt zich voor
Verkeer in KTM
Parijs-Roubaix

#4SmilingFaces #Kanchenjunga2022

Dit is een verslag om duidelijk te maken wat we hier van dag tot dag doen. Onze overpeinzingen over de situatie in/om de tehuizen die 4 Smiling Faces hier steunt brengen we op een later moment voor het voetlicht.