Doneer nu!
Word onze vriend

Noodhulp

Het NWCSS weeshuis is enorm getroffen door de inmiddels meer dan 250 aardbevingen en naschokken sinds 25 april 2015. Gelukkig zijn kinderen en staf veilig. Het gebouw is echter op verschillende plekken enorm beschadigd. Zozeer zelfs, dat verblijf in het pand onmogelijk is.

Kinderen en staf verblijven sindsdien deels in een paar ruimtes in de naastgelegen school en deels in een tent van het Rode Kruis op het veld voor het tehuis. Er wordt volop gezocht naar een betere oplossing, maar dat is niet gemakkelijk in een stad waar zoveel gebouwen zijn beschadigd.

4 Smiling Faces levert de benodigde noodhulp. Dat betekent geld voor allerhande zaken als voedsel, water, hygiënische zaken en andere benodigdheden.  Onze lokale vrijwilligers gebruiken dat geld voor aanschaf van alles wat er nodig is. Dat blijft vermoedelijk nog lange tijd de gang van zaken, omdat ook alle leveranciers met wie het weeshuis normaal zaken deed zijn getroffen door de aardbeving. Dat geldt ook voor plaatselijke weldoeners.

Binnenkort is 4 Smiling Faces in Nepal om ter plekke te bekijken wat er nog meer kan worden gedaan.