Doneer nu!
Word onze vriend
Nieuws -

Lotus Family

Dag 10: kleermaker

Dag begonnen met boodschapjes doen, omdat we onze gastfamilie en de Lotus Family graag willen verrassen met huisgemaakte tzaziki. Dat vinden ze vast lekker, want men is hier dol op yoghurt, komkommer en knoflook. Op de terugweg van het boodschappen doen zijn we nog even bij de kleermaakster langs gegaan; mijn blouse was af.

Asha heeft vorig jaar de laatste van 16 speciale Laxmi puja’s voltooit, die 16 jaar lang, ieder jaar 16 dagen duurt. Normaal gaat de voltooiing gepaard met een groot feest voor familie en vrienden, maar dat kon niet doorgaan vanwege Covid.

Een van de vele tradities rond de Laxmi puja is dat de 16 vrouwen die Asha het meest na staan van haar stof voor nieuwe kleren cadeau krijgen. En ik was een van die gelukkigen. ❤️. Van die stof heb ik dus een blouse laten maken door Asha’s favoriete kleermaakster. Ze is net haar eigen atelier begonnen in de keuken en verdiend alle steun. Ik ga zelf ook nog wat stoffen kopen en haar nog wat blouses laten maken. Ik blij en zij geholpen.

Taxi

Onze taxichauffeur kon de Lotus Family niet vinden en daarom zijn we maar eerder uitgestapt. Gelukkig kregen we hulp van een Nepalees echtpaar dat net zes maanden geleden na jaren uit Australië was teruggekeerd. Ze waren zo vriendelijk om ons alsnog naar de plek van bestemming te brengen. We hebben telefoonnummers uitgewisseld.

Net als alle dagen hier was het ook vandaag warm (30 graden 🌞) en windstil. Dus verbleven we vooral in de schaduw en binnen. Heerlijk gekletst en gespeeld met de kinderen en in de keuken. Want Bini had ons een feestmaal belooft en dat werd het. Heerlijk gekruid en met veel verse groenten.

Money transfer

Sindskort gebruiken we een nieuwe, veel goedkopere money transfer dienst en na wat aanloop gedoe met de registratie was gisteren de eerste transfer een feit. Vandaag gaat Bini de nieuwe wasmachine die we eerder hadden uitgezocht betalen en dan wordt deze binnenkort geleverd en geïnstalleerd. En daar verheugen alle Lotus Family-leden zich zeer op; niet meer met de hand wassen.

#4SmilingFaces #Kanchenjunga2022

Dit is een verslag om duidelijk te maken wat we hier van dag tot dag doen. Onze overpeinzingen over de situatie in/om de tehuizen die 4 Smiling Faces hier steunt brengen we op een later moment voor het voetlicht.