Doneer nu!
Word onze vriend

Drinkwaterfilter

Wanneer?

Juni 2017

Wat is het probleem?

Drinkwater in Nepal is geen vanzelfsprekendheid. De levering is op z’n zachtst gezegd onregelmatig en de kwaliteit laat ook te wensen over. Zo zit er in het drinkwater van Kathmandu onder andere de Giardia parasiet, die veel mensen ziek maakt. Sinds de aardbevingen van 2015 wordt er hard gewerkt aan een modern drinkwaterleiding systeem, maar voltooiing daarvan laat nog zeker 4 tot 5 jaar op zich wachten.

Net als buitenlanders zijn ook veel Nepalezen daarom veroordeeld tot het drinken van gebotteld water. Dat is voor hen een enorme kostenpost, die ze zich niet/of nauwelijks kunnen veroorloven. Bovendien heeft het nadelige gevolgen voor het milieu: de vele flessen betekenen veel meer afval en de vele vrachtwagens die gebotteld drinkwater leveren, dragen bij de toch al aan slechte luchtkwaliteit.

Op dit moment maakt de Hope Foundation voor drinkwater gebruik van die grote blauwe flessen. Dat is kostbaar en onpraktisch: ze willen het geld liever aan de kinderen besteden. Onpraktisch omdat flink moeten sjouwen met de zware flessen.

Wat is de oplossing?

De oplossing is om een hoogwaardige waterfiltermachine te installeren, die water uit de kraan filtert voor gebruik.

Wat is het resultaat?

Altijd schoon en goed drinkwater, geen gesjouw meer en besparing van kosten.