Doneer nu!
Word onze vriend
Nieuws -

Girlpower

Dag 5: de meiden

Vanmorgen kwamen Ali, Tshering en Lhamu. Drie van onze voormalige studiebeurs-ontvangers. Inmiddels zijn ze alledrie werkzaam als verpleegkundigen. Ali op de afdeling chirurgie en Tshering op de intensive care van het Ohm Hospital and Research Center en Lhamu op de intensive care van het International Friendship Children’s Hospital. Drie krachtige jongedames vol GIRLPOWER💪🏼. Ze zijn het levende bewijs van het feit dat ons studiebeurzen werken; zonder waren ze op jonge leeftijd uitgehuwelijkt.

Ze hebben ons uitgebreid vertelt over het werken tijdens de pandemie: het was hard werken, leerzaam, dodelijk vermoeiend met veel verdriet en veel plezier. Meiden, net als alle andere eerstelijns Covid-hulpverleners overal ter wereld: hulde voor jullie inzet. 🙏🏽 Jullie verdienen allemaal een🥇.

Behalve serieus was het ook gewoon gezellig om hen weer te zien en bij te kletsen. Deze drie dames ken ik vanaf het eerste jaar (2008) dat ik in Nepal kwam en het is mooi om te zien hoe empowert ze nu zijn. Ik ben apetrots op hen. Go girls!

DRC

Nadat Lhamu en Tshering vertrokken voor hun middagdienst, is Ali met ons meegelopen naar de DRC, waar zij (net als Lhamu en Tshering) jaren heeft doorgebracht. Super leuk om een deel van de kinderen weer te zien, en staf natuurlijk. Op dit moment wonen er 26 kinderen in de DRC, omdat er in verband met Covid-19 van de overheid niet meer mogen wonen. Daarnaast zijn er nog 15 kinderen bij hun familie buiten de stad, die ook daar worden ondersteund door de DRC met eten, kleding en bijvoorbeeld schoolgeld en middelen.

Los van het weerzien met oude vrienden was de staat van de DRC een beetje een shock. Ik ken het niet anders als een schoon en opgeruimd tehuis, maar dat was het niet. Het was rommelig door werkzaamheden, maar vooral door de bladderende verf op de muren binnen en buiten zag het er niet goed uit. Als de werkzaamheden klaar zijn, moet er flink worden opgeruimd en dan gestuct en geschilderd. En gelukkig zijn ze al op zoek naar een betere schoonmaker, want de proeftijd van de huidige wordt zeker niet verlengd. Ook hier is weer genoeg te doen voor 4 Smiling Faces

Durbar Square

Einde van de middag zijn we met Asha en Devendra mee geweest naar Durbar Square, een van de toeristische hoogtepunten van Kathmandu dat bij de aardbevingen van 2015 zwaar is beschadigd. Nog altijd is men flink aan het restaureren wat het gebied nog chaotischer en rommeliger maakt dan normaal. Een paar ontmoetingen latere met opdringerige toeristengidsen, een bewaker en ober later en we zijn weer vertrokken. Nou ja, kunnen we in ieder geval zeggen ‘Been there, done that’. We haven’t got the T-shirt!

Een enerverende dag.

DRC oefenruimte is tijdelijk opslag….er moet nog flink worden opgeruimd.
DRC

#4SmilingFaces #Kanchenjunga2022

Dit is een verslag om duidelijk te maken wat we hier van dag tot dag doen. Onze overpeinzingen over de situatie in/om de tehuizen die 4 Smiling Faces hier steunt brengen we op een later moment voor het voetlicht.