Doneer nu!
Word onze vriend
Nieuws -

Gelukkig Nieuwjaar!

Moge het licht zijn met jullie allen!

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. 2020 was een bijzonder, bizar, moeilijk en mooi jaar voor iedereen overal ter wereld. Dat was slechts een van de vele aspecten van de corona pandemie; iedereen over de hele wereld heeft er mee te maken.

Zo ook in Nepal. Ook daar heeft het virus hard en onverbiddelijk toegeslagen. Hoe wijdverspreid het virus daar is, is onduidelijk, want er is geen uitgebreid systeem van testen, contactonderzoek en quarantaine. Er zijn verschillende lockdowns geweest en de scholen zijn al maanden dicht. Ook geldt al maanden de regel dat de ene dag de ene helft van het verkeer de straat op mag en de andere dag de andere helft.

Bij ons in Nederland komt het online onderwijs en de ‘zoom-werksessie’ ons allemaal de keel uit, maar er is in ieder geval online onderwijs en zoomwerk. In Nepal is internet thuis geen gemeengoed en is het bezit van een computer of laptop thuis meer uitzondering dan regel. Voeg daarbij de wetenschap dat heel veel mensen hun (dagloners)werk kwijt zijn en het plaatje is helder: geen werk, geen geld, geen (goed) onderwijs….toenemende armoede. Gelukkig hebben onze studiebeurs-ontvangers met kunst en vliegwerk wel gewoon door kunnen leren.

4 Smiling Faces heeft afgelopen jaar door middel van het verstrekken van voedselpakketten gedaan wat ze kon om het leed zoveel mogelijk te verzachten. Daar gaan we in 2021 uiteraard mee door. Net als met de studiebeurzen van de jonge mensen zonder vangnet. Onze steun is nu harder nodig dan ooit.

Help je ons om hen te helpen?