Doneer nu
Word onze vriend
Nieuws -

Druk druk druk

Dag 16: Gesprek DRC

Traditionele khada.

Goed gesprek gehad bij de DRC. Door de coronajaren en de moeizame communicatie door ietwat gebrekkige beheersing van de Engelse taal waren er wat misverstanden ontstaan. Tijdens dit face-to-face contact waar die gelukkig goed en snel opgelost. Echt fijn, want in de DRC is het voor 4 Smiling Faces allemaal begonnen. Nu is het tijd voor een nieuwe start.

Nieuwe locatie DRC

De daad werd meteen bij het woord gevoegd en we werden meegenomen naar de prachtige locatie (10 km buiten Kathmandu) waar de DRC een geheel nieuw, aangepast gebouw hoopt te bouwen. De locatie is prachtig, evenals het uitzicht en de ligging grenzend aan een Nationaal park dat nooit bebouwd gaat worden. Het is er ruim genoeg, met een adembenemend uitzicht en de luchtkwaliteit is er zoveel beter dan in de stad. 

Nieuwbouw biedt de mogelijkheid om alle benodigde voorzieningen vanaf het begin af gaan aan te leggen: ramps voor goede toegangkelijkheid, invalidetoiletten, goede schoonmaak mogelijkheden, heel veel bergruimte en nog veel meer. Als 4 Smiling Faces willen we graag meedenken en helpen om dit mooie project van de grond te krijgen. Dat verdient de DRC, maar vooral ook de kinderen die er worden opgevangen. 

Weeshuis en SHCOP

Terug in Kathmandu sloot Bartjan (een van de bergklimmers van gisteren) zich bij ons aan en gezamenlijk hebben we een rondje NWCSS-weeshuis en buitenschoolse opvang SHCOP gemaakt. En getuige zijn facebook post, heeft hij genoten. ❤️ Daar worden we blij van.

Feestmaal

Ter afsluiting van deze volle dag was er een onverwacht feestmaal bij Asha en Devendra thuis. Er zouden 3 familieleden komen eten om even bij te praten met zoonlief Sushant die zondag weer vertrekt naar Australië. Dat werden er iets meer, zeker 15. Maar dat mag de pret niet drukken. Het was supergezellig en ook nog heerlijk: in het filmpje hiernaast legt pleegdochter Gita uit wat we eten.

#4SmilingFaces
#Nepal   
#Kinderen      
#GevenIsLeuk

Dit is een verslag om duidelijk te maken wat we hier van dag tot dag doen. Onze overpeinzingen over de situatie in/om de tehuizen die 4 Smiling Faces hier steunt brengen we op een later moment voor het voetlicht.