Doneer nu!
Word onze vriend
Archief -

2019/20 Crowdfunding-actie

Nepalese kinderen die wees of gehandicapt zijn hebben zonder hulp geen enkele kans. Wij helpen hen als zij er helemaal alleen voor staan met een studiebeurs en, als dat nodig is, tevens met een veilige woonplek. Zo kunnen zij bouwen aan een zelfstandige toekomst waarin zij hun eigen keuzes maken en doorbreken we de cirkel van armoede.

Doet je mee?
Geef je hen een kans op een zelfstandige toekomst?
Dat zou geweldig zijn!
Gebruik voor de donatiebutton.
Heel hartelijk dank voor je mooie gebaar!
Dat waarderen wij zeer en de kinderen ook.

Anil, Passang, Ushika, Pema, Ushtav, Abhi, Akash Manisha, Meena en Sharmila komen er aan: zij willen straks ook verder studeren na de middelbare school, want alleen dan hebben zij kans op een zelfstandig leven.

DEZE KINDEREN VERDIENEN EEN TOEKOMST!

In Nepal moeten de meeste kinderen wanneer ze 18 worden en/of slagen voor hun eindexamen het kindertehuis waarin ze zijn opgegroeid verlaten. Dan staan ze er ineens helemaal alleen voor. Dat is een keiharde overgang, want Nepal heeft geen enkele vorm van sociale of financiële ondersteuning. Je moet echt voor jezelf zorgen. Zonder steun van familie heb je het dan heel erg moeilijk. Studiebeurzen zijn moeilijk te krijgen en alleen beschikbaar voor de allerslimsten. Daarbij is ook nog vaak sprake van discriminatie van meisjes.

4 Smiling Faces wil niet alleen de kinderen in onze tehuizen helpen, maar het ook mogelijk maken dat ze een goede opleiding kunnen volgen en een zelfstandig leven kunnen opbouwen. Waar mogelijk betalen wij daarom de studie- en huurkosten, zodat de jongeren hun eigen leven kunnen opbouwen, hun eigen keuzes kunnen maken en op die manier de cirkel van armoede en wanhoop doorbreken.

Giften boven de 35 euro belonen wij met een exemplaar van ons boek ‘Opgroeien in tegenwind, kindkracht uit Nepal‘, dat wij hebben gemaakt met de kinderen die wij ondersteunen.