Doneer nu!
Word onze vriend
Archief -

2012 Bo’ai dagopvang

Bo’ai Dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking is gevestigd in Xi’an, Shaanxi, China. Contact met Bo’ai is niet of nauwelijks mogelijk vanwege het ontbreken van een Engelstalige contactpersoon.

Dit zijn de gedane projecten.

Bo’ai Dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking is opgericht om deze kinderen speciaal onderwijs te bieden. Bo’ai biedt hulp aan 31 kinderen in de leeftijd 6 t/m 15 jaar. De kinderen worden er vijf dagen per week opgevangen. De rest van de tijd verblijven de kinderen thuis bij hun ouders.

Bo’ai Dagopvang is gevestigd in Xi’an, in de Shaanxi provincie van China. Bo’ai heeft geen website

Xi’an Bo’ai, ‘Liefde voor allen’.
Xi’an Bo’ai centrum werd 1 september 2001 opgericht.

De visie achter Bo’ai Dagopvang is dat alle kinderen recht hebben op goed en passend onderwijs. Met passend onderwijs kunnen kinderen met een verstandelijke beperking het beste uit zichzelf halen. De zusters helpen de kinderen bij hun handelen, het omgaan met gevoelens en andere vaardigheden. Zo willen ze de kwaliteit van hun leven verbeteren. De 10 zusters die de Bo’ai kinderen helpen zijn speciaal voor die taak geschoold.

Ze stellen een aanzienlijk deel van hun leven in het teken van deze ‘vergeten’ kinderen.

De kinderen worden 5 dagen per week opgevangen. ’s Ochtends begint met ‘ochtendgymnastiek’. Door het in beweging zijn en het uitvoeren van bepaalde opdrachten wordt er gewerkt aan de conditie van de kinderen en het stimuleren van hun hersenactiviteit.

Daarna gaan de kinderen uiteen in drie verschillende klassen. Tijdens de lessen is er aandacht voor basis zaken zoals naam, leeftijd, datum, samenstelling van de familie etc. Verder worden er veel liedjes gezongen met bijbehorende dansjes.

Tussen de middag is er lunch met daarna een middag slaapje. Rond 3 uur zijn er opnieuw bewegingsoefeningen, gevolgd door lessen. Aan het einde van de middag worden de kinderen opgehaald door hun ouders.

Contact met Bo’ai is moeilijk om dat er niemand in de buurt is die in het Engels kan communiceren.