Doneer nu!
Wilco klimt

Wilco en Cas klimmen 4 Smiling Faces

Onze onvolprezen ambassadeur Wilco van Rooijen en zijn klimmaat Cas van de Gevel gaan dit jaar weer iets bijzonders doen. Heel bijzonder. Uniek zelfs. Zij gaan zo ‘clean’ mogelijk ’s werelds derde hoogste berg de Kanchenjunga (8586 meter, Sikkim, Nepal) beklimmen.

In 2018 deden Wilco en Cas een eerste poging om deze Himalaya-reus te bedwingen. Toen haalden ze de top net niet. Dit jaar gaan ze samen in de herkansing.

Het beklimmen van een 8000-der is sowieso een heel bijzondere prestatie, maar Wilco en Cas doen het helemaal anders dan anderen. Als altijd maken ze geen gebruik van extra kunstmatige zuurstof. Eerst gaan ze 3 weken acclimatiseren op de Mera Peak (6466m, Nepal) en daarna direct door naar het Kanchenjunga-basiskamp (5100m). Van daaruit gaan ze met 2 tenten, een bivak en zonder sherpa’s hopelijk naar de top.

Als het ze lukt, worden Wilco en Cas de eerste Nederlanders op de top van de Kanchenjunga, maar dat is voor hen niet het belangrijkste. Met deze bijzondere expeditie vragen Wilco en Cas aandacht en zamelen geld in voor drie mooie, duurzame doelen, waarvan 4 Smiling Faces er een is. 🙏🏽

Wij zijn zeer vereerd dat Wilco en Cas net als in 2018 ook deze expeditie weer aan ons – en vooral aan de kinderen in Nepal – denken. Met de opbrengst willen we studiebeurzen mogelijk maken voor minimaal drie jongeren zonder enig vangnet, zodat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. Daarvoor hebben we minstens € 5.000,- nodig. Iedere bijdrage om dit doel te bereiken is hartelijk welkom. Help net als Wilco en Cas ook mee!

Wilco, Cas, wij wensen jullie alle succes met jullie waanzinnige avontuur. We gaan jullie volgen!