SHCOP (BSO)

Second Home Child Outreach Program (buitenschoolse opvang)
Jorpati
Kathmandu
Nepal

Asha en Devendra Aryal zijn sinds de start in 2008 een integraal onderdeel van 4 Smiling Faces. Zonder hun hulp zou de stichting nooit hebben kunnen doen wat het heeft gedaan en nog doet. Zij zijn onze ogen en oren in Nepal en niet alleen dat. Ze doen al het grondwerk. Asha en Devendra zijn bijzondere mensen met een gouden hart.

Het is al lang de wens van beiden om iets te doen voor kansarme kinderen in hun gemeenschap. Want daar zijn veel kinderen met problemen die je niemand toewenst, kinderen al helemaal niet. Ze hebben te maken met zaken als afwezige ouders die ze de hele dag alleen moeten laten omdat ze moeten werken, of ze zijn helemaal verlaten/verstoten. Velen moeten leven in extreme armoede, hebben te maken met allerlei gezondheidsproblemen en dingen zoals verslaving of een combinatie van één of meer van deze uitdagingen. Op welke manier je er ook naar kijkt, deze kinderen verdienen zo veel beter. En sinds de aardbevingen van 2015 is die nood alleen maar groter geworden omdat er meer kinderen vanuit de zwaar getroffen omgeving naar de stad zijn gekomen.

Aan het begin van 2016 is hun droom werkelijkheid geworden met de start van het Second Home Child Outreach Program, dat mogelijk is gemaakt door een grote donatie van collega-repeat vrijwilliger Kelly Davio uit Canada. Fantastisch gedaan Kelly!

De start van deze buitenschoolse opvang is een direct gevolg van de aardbevingen en inmiddels meer dan 1000 naschokken. Door deze en de maandenlange grensblokkade door India (augustus 2015 – t/m begin 2016) zijn meer en meer gezinnen onder de armoedegrens terecht gekomen. Anderen zijn (half)wees geworden, ontheemd, aan hun lot overgelaten. Daardoor is de behoefte aan dagelijkse ondersteuning van kansarme kinderen in Jorpati enorm toegenomen. Het Outreach programma voorziet daarin.

De Second Home Child Outreach Program werkt vanuit Asha en Devendra’s homestay Asha Home Nepal.

Maar niet alleen dat, Asha werkt direct met de kinderen en haar pleegdochters zijn blij om als vrijwilligers bij te springen.  Het is een echte familie-aangelegenheid.

Het Second Home Child Outreach Program biedt:

  • voedingssupplementen
  • onderwijsondersteuning
  • gezondheid onderwijs (mondhygiëne, handhygiëne, voeding onderwijs)
  • dringende medische hulp
  • veilige ruimte voor kinderen en emotionele ondersteuning tijdens moeilijke tijden
  • samenwerking met gezinnen zodat in de behoeften van de kinderen wordt voorzien en verbetering van de familie dynamiek

Het programma is gericht op:

  • Jongens en meisjes uit arme gezinnen (sommigen die flink hebben geleden tijdens de aardbevingen in 2015)
  • Leeftijden 3-11
  • Zijn geïdentificeerd als risicogroepen omdat hun basisbehoeften niet worden voorzien in de gemeenschap

Op dit moment zijn er 25+ kinderen ingeschreven in het programma, maar de hoop is dat dat er meer worden als er meer geld beschikbaar komt.

Momenteel loopt het programma 6 dagen per week van 15: 30-17: 30 uur. De kinderen krijgen eten en alle benodigde hygiënische materialen. Het kost € 260 per maand om 15 kinderen op deze manier te ondersteunen.

4 Smiling Faces is ontzettend blij om mee te helpen en te zorgen voor alles wat nodig is om deze kinderen die het echt nodig hebben een steun in de rug te geven. Een beetje van onze hulp, helpt hen een heel stuk verder.

Schuiven naar boven
Copied!
Copied!