Boek
2017 DRC Ladiki
2017 HOPE Abhi Dawa
2017 NWCSS Sapana
2017 SHCOP Monica Sachina
2017 SHCOP eten
2017 SHCOP Santa
2017 NWCSS Susmita
2017 HOPE holy
2017 DRC Sangita
2017 NWCSS Sristy
2017 SHCOP Passang
2017 DRC Tjitske Indira
2017 SHCOP Devika
2017 NWCSS Sapana
2017 DRC Rubisha
2015 HOPE Tjitske Ashmita

Studiebeurzen

Ja, ik ondersteun graag het werk van Stichting 4 Smiling Faces.Nee, ik geef liever een ander bedrag:

Onze bankrekening staat op onze officiële/volledige naam: Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die ook verschijnt op de afschrijving.
(Wij vragen en verwerken deze gegevens om uw donatie op de juiste wijze af te handelen. Zie onze privacyverklaring)

Hartelijk dan voor uw bijdrage.
Samen helpen wij kinderen verder!

Stichting 4 Smiling Faces helpt jongeren die de kindertehuizen die wij steunen (DRC Nepal en het NWCSS weeshuis) moeten verlaten, omdat:

– ze 18 jaar zijn geworden en daarmee officieel volwassen zijn in Nepal en/of
– ze klaar zijn met de middelbare school en hun eindexamen hebben gehaald.

Onze hulp bestaat uit een studiebeurs (voor schoolgeld, uniformen, schoenen, boeken, materialen en lunch) en als het nodig is de huur voor een veilige plek om te leven. We helpen alleen hen die niet kunnen terugvallen op familie (wat normaal is in Nepal) en die geen enkele andere vorm van veiligheidsnet hebben dat hen kan ondersteunen op weg naar een zelfstandig leven. Ondanks dat Nepal een van de armste landen ter wereld is, is verder leren na de middelbare school niet goedkoop, zeker in relatie tot de gemiddeld lage lonen. In onze visie is het echter wel de enige manier om de jongelui verder te helpen.

4 Smiling Faces wil alles doen wat het kan om deze jongeren de kans te geven op een beter leven, om gedwongen huwelijken, gedwongen werk en (seksuele) slavernij te voorkomen, want dat zijn allemaal reële gevaren in Nepal. De enige manier om daaraan te ontkomen is een goede opleiding, zodat de jongeren hun eigen weg kunnen gaan, hun eigen keuzes kunnen maken en zodoende de cirkel van armoede en wanhoop doorbreken. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen met een ziekte, handicap of alle mogelijke andere vormen van tegenwind (armoede, verlating/verstoting, verslavingsproblemen etc.) Ontvangers kunnen geen steun bij ons aanvragen: dankzij onze goede relaties weten we precies wie onze hulp nodig heeft. We hebben een systeem waarmee we de voortgang

van de ontvangers goed kunnen monitoren. Bovendien gaat er geen geld naar de ontvangers of hun familie: alle geldzaken worden afgehandeld door onze onvolprezen vrijwilligers met wie wij al jaren werken. Tot onze (en hun) volle tevredenheid.

Gezien het feit dat wij wat dit project aangaat zo anoniem mogelijk willen blijven voor de mensen in Nepal – om allemogelijke smeekbedes die we nooit kunnen honoreren  te voorkomen – schrijven wij niet al te veel over deze activiteit. Maar als je op enigerlei wijze bent geïnteresseerd in ons studiebeurzen programma, neem dan alsjeblieft contact met ons op.

Het is heel simpel: als wij dit niet doen, doet niemand het…Help ons alstublieft hen te helpen!

Deze projecten hebben we gedaan in het kader van ons studiebeurzen programma:

Om te laten zien dat 4 Smiling Faces in goed gezelschap is als het gaat om het laten studeren van met name meisjes in Nepal wijzen we graag op het Let Girls Learn programma van voormaling VS president Obama en vooral zijn vrouw Michelle, dat hij kort voor zijn vertrek uit het Witte Huis heeft uitgebreid naar Nepal.