Schoenen, slippers & voet...

Schoenen, slippers & voetzorg

Nepal is een van die landen waar je dagelijks vele malen je schoenen aan en uit doet, omdat je binnen geen schoenen draagt die buiten zijn gebruikt. Geen wonder dat veel mensen als het even kan makkelijk schoeisel zoals slippers dragen. Je herkent een hindoe huishouden aan de hoeveelheid schoenen voor en een dito hoeveelheid slippers in de hal.

Zorg voor voeten en huid zijn hier sowieso erg belangrijk. Mensen (en vooral kinderen) zijn hier veel buiten, de wegen zijn vaak ongeplaveid and vol met obstakels, kuilen en puin. Heel gemakkelijk dus om voeten en huid te beschadigen. Daarom wordt zeer gehamerd om niet op blote voeten te lopen, ook binnen niet. Een paar goede slippers zijn een kleinigheid om te helpen in de strijd voor gezonde voeten.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.