Bedrijvenactie

DE TOP NIET HALEN EN TOCH SLAGEN? JA!

Helaas is het doel niet gehaald.  De afgelopen weken heeft Wilco van Rooijen getracht vanuit Nepal als eerste Nederlander de top van de 8.586 meter hoge Kangchenjunga, ’s werelds derde hoogste berg, te bereiken.

Slecht weer, gezondheids- en communciatieproblemen waren redenen om geen onverantwoorde risico’s te nemen en daarmee kwam een einde aan de Kangchenjunga-expeditie. Inmiddels is Wilco weer veilig terug in Nederland.
Einde verhaal?

Nee, want één doel is nog steeds te halen! Wilco wilde de top geheel op eigen kracht halen, zonder gebruik van extra zuurstof. Met deze monstertocht wilde hij speciaal aandacht en hulp vragen voor kwetsbare kinderen in Nepal. En dat kan met uw hulp nog steeds lukken!

Niets is onmogelijk

Poolreiziger, bergbeklimmer maar vooral inspirator, dat is Wilco die als enige Nederlander op eigen kracht, zonder zuurstof de zeven hoogste toppen op elk continent én de Noordpool, Zuidpool en hoogste pool (Mount Everest) heeft bereikt. Hij heeft ‘niets is onmogelijk’ waargemaakt en daarmee is hij een voorbeeld voor velen. Wilco is dan ook een veelgevraagd spreker voor bedrijven, sportbonden en andere organisaties.

Sinds begin 2018 is Wilco ambassadeur voor Stichting 4 Smiling Faces (www.4smilingfaces.com). De stichting biedt kwetsbare kinderen in Nepal een kansrijke toekomst door het financieren van tehuizen, scholing en andere primaire levensbehoeften. Met de Kangchenjunga-expeditie en zijn inzet als ambassadeur wil Wilco zoveel mogelijk kinderen helpen een zelfstandige toekomst op te bouwen door hen de kans te bieden een passende studie te volgen.

Help mee, dan doet Wilco graag iets voor u

Met zijn inzet is Wilco hopelijk ook een inspiratie voor u om ‘onze’ kinderen in Nepal te helpen. En als u dat doet, zetten wij en Wilco daar graag wat tegenover.

Wat kunt u doen?

  • Bestel ons bijzondere fotoboek ‘Opgroeien in Tegenwind, kindkracht uit Nepal’ en beleef de wereld van de kinderen die onze hulp zo goed kunnen gebruiken. Met uw aankoop steunt u ons werk direct. Het boek kost € 20. Een geweldig cadeau voor uzelf, uw collega’s en uw relaties!
  • Bestellen kan in onze webshop
  • Wordt Studievriend van Smiling Faces door een donatie van € 2.500,00. Met dat bedrag maakt u een jaar studie inclusief kost en inwoning mogelijk en biedt u een Nepalees kind de mogelijkheid zelfstandig een toekomst op te bouwen en zijn/haar eigen keuzes te maken. Zie de toelichting in de kolom hiernaast.

Wat krijgt u terug?

Uw hulp is een bijzondere wederdienst van ons waard:

  • Doneert u minimaal 1 x de studiekosten voor een kind à € 2.500,00 (genoeg voor 1 studiejaar van 1 kind), dan maakt u met uw organisatie kans op een uniek moment:
    beslist en doneert u snel (vóór 8 juni), dan maakt u kans om later in juni aanwezig te zijn bij de debriefing bijeenkomst van Wilco in Nederland. De kans om Wilco live te ontmoeten, zijn belevenissen te delen en inspiratie op te doen voor het verleggen van grenzen!
  • 3 sponsors maken kans op een inspirerende presentatie van Wilco bij uw organisatie. Een beleving, die u zeker zal bijblijven.
  • Iedereen die minimaal 750 euro doneert ontvangt 5 exemplaren van ons fotoboek ‘Opgroeien in Tegenwind, kindkracht uit Nepal’.

Helpt u mee?

U geeft kwetsbare kinderen in Nepal dan een toekomst, die zonder hulp ondenkbaar is. Voor meer informatie: wilcoklimt.4smilingfaces.nl of mail: hh@4smilingfaces.com

Namens alle kinderen enorm bedankt!

Bron: Sjors Ruijter Studio & Team Wilco van Rooijen

Dit zijn een paar van de kinderen die Wilco steunt met zijn ambassadeurschap. 

Over de studiekosten

Een vervolgopleiding na de middelbare school is in Nepal niet goedkoop. Gemiddeld gaat het om circa 2500 euro per jongere per jaar. Het grootste deel daarvan (circa 1450 euro) betreft school/collegegeld voor opleidingen van enige kwaliteit. Daarnaast is er geld nodig voor verplichte schooluniformen en schoeisel (circa 150 euro), boeken en lesmateriaal (circa 150 euro), vervoer (circa 75 euro), verplichte schoollunch (circa 75 euro) en een veilige plek om te leven (circa 600 euro). School/collegegeld en kamerprijzen stijgen sinds de aardbevingen van 2015. Bovendien kunnen jongeren met een handicap niet overal wonen: zo is een kamer op de derde etage niet haalbaar als je in een rolstoel zit en liften een zeldzaamheid zijn.

Kangchenjunga Bron Phillipe Getta 

De inhoud van deze pagina’s is tot stand gekomen door nauwe samen werking tussen Stichting Smiling Faces & Team Wilco van Rooijen.

Schuiven naar boven
Copied!
Copied!