Missed calls

Missed calls

Een typisch Nepalees gebruik: missed calls. Iedereen in dit land heeft een mobiele telefoon, ook als ze dat niet kunnen betalen. Dat betekend niet dat je je telefoon niet kunt gebruiken. In die gevallen ‘missed-call’ je iemand.

Missed call werkt simpel: A belt B en hangt meteen weer op. B ontvangt dan een ‘missed call’ bericht en A hoeft niet te betalen. Makkelijk toch. Maar de moeilijkheid zit ‘m in de interpretatie. Krijg je een missed call van iemand die jou aardig vind, dan is dat positief. Krijg je er een van iemand die jou niet aardig vind, dan is het negatief. Maar voorwaarde is wel dat je dan moet weten of iemand je wel of niet aardig vind….

Maar hoe gaat het dan als je niet weet wat iemand van je vind? Dan krijg je een hele serie missed calls achter elkaar. Of als iemand jou heel snel terug ‘missed called’, dan is dat ook een goed teken.

Ik vind het allemaal behoorlijk ingewikkeld. Maar het was leuk om een hele serie missed calls te krijgen van een paar kinderen in de DRC…

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.