Koerta’s

Koerta’s

Modeshow door non-model

Een koerta in Nepal is traditionele, meestal kleurrijke kleding voor vrouwen. Ze komen in alle vormen, maten, lengtes, halslijnen, met lange of korte mouwen. Ze worden gedragen met een bijpassende kleur broek en sjaal, hoewel jonge meiden en vrouwen ze ook vaak dragen met jeans. De stof voor alle drie wordt meestal in sets verkocht. Er is een vrijwel ongelimiteerde  keuze van kleuren en patronen.

De meeste vrouwen laten hun koerta maken door een van de vele kleermakers in de stad. En ze worden gemaakt met een ongelooflijke snelheid. De koerta’s van vrouwen zijn nauwsluitend. De bijpassende sjaal wordt gebruikt om de vrouwelijke vormen een beetje aan het zicht te onttrekken.

Mannen dragen ook koerta’s, maar die zijn meestal neutraal gekleurd, niet zo nauwsluitend, knielang en zonder een bijpassende sjaal. Veel mannen dragen er een vest of jasje overheen.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.