Holy

Holy

Holy is een groot festival en viert het begin van de lente, een goede oogst en de vruchtbaarheid van het land. Het wordt gevierd op de dag na de volle maan van begin maart. Dit festival geniet vooral bekendheid door de manier waarop mensen elkaar bestrooien met fel gekleurd poeder en water. Allemaal om de komst van de lente te vieren. Daarna baddert en reinigt iedereen zichzelf, waarna je snoep uitdelen aan vrienden en familieleden.

Holy kenmerkt zich ook door levendige en kleurrijke optochten begeleid door folkloristische liederen en dansen. Het is vooral onder de jeugd een populair festival. Holy herdenkt ook het verbranden tot de dood van Holika, de tante van Prahlada. De avond voor Holy worden daarom enorme vreugdevuren aangestoken.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.