Chai

Chai

Een van de favoriete drankjes in Nepal is thee of eigenlijk chai. Waar je ook gaat of staat in Nepal, vroeger of later zullen mensen je een glaasje aanbieden.

Het mooie is, dat chai nergens hetzelfde smaakt en zelfs bij dezelfde mensen drink je geen twee keer exact dezelfde chai. Dat heeft te maken met het water, de melk, de theebladen en de kruiden die worden gebruikt bij de bereiding. En ook families hebben hun eigen traditionele recepten.

Veelgebruikte kruiden in chai zijn kruidnagels, kardamon, gember en kaneel. Voor de bereiding breng je half melk, half water aan de kook met daarbij de gewenste hoeveelheid losse theeblaadjes. Voeg naar smaak een of meerdere van bovenstaande kruiden toe en laat het geheel goed aan de kook komen. Giet de chai daarna door een zeefje in een glas en voilà… Drink smakelijk!

Er is eigenlijk maar een ding niet lekker aan chai en dat is dat vel wat erop komt als je het even laat afkoelen…maar met een soepele beweging van de wijsvinger, is dat zo verwijderd.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.