2020 LOTUS WATERFILTERSYSTEEM

Geplande uitvoering
December 2020.

Uitvoering
In verband met familieomstandigheden is de uitvoering uitgesteld naar de eerste maanden van 2021. Wordt vervolgd.

Wat is het probleem?
Een verouderd en niet meer optimaal werkend drinkwaterfiltersysteem: 

Water drinken is in Nepal niet zo vanzelfsprekend als in ons deel van de wereld. Niet alle woningen zijn aangesloten op het hoofdwatersysteem. En zelfs als dat wel het geval is, is de service niet gegarandeerd. Dit geldt zowel voor de continuïteit van de watervoorziening als voor de kwaliteit van het geleverde water. 

Extra filtersystemen aan de kant van gebruikers zijn een noodzaak, geen luxe; ze voorkomen verschillende ernstige ziekten. Daarom hebben we het in 2015 mogelijk gemaakt voor de Lotus Family (toen nog Hope Foundation genoemd) om een ​​anti-ijzer waterfilter te plaatsen. In 2017 is dat systeem opgewaardeerd naar een compleet schoon drinkwatersysteem. 

Wat is de oplossing?
Anno 2020 heeft het systeem een ​​update nodig, omdat het intensief wordt gebruikt; speciaal tijdens dit Corona-jaar waarin ook in Nepal iedereen de hele tijd thuis zit. 

Dit is wat er moet gebeuren: Het hele systeem moet worden bijgewerkt met verbeterde materialen die meer en schoner drinkwater opleveren en daarmee ziekte beter voorkomen. De waterkwaliteit wordt na de operatie veel beter en is geschikt voor wassen, schoonmaken en koken. Het werk wordt gedaan nadat een inspectie aangeeft wat er moet gebeuren.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is dat de Lotus Familie voor de komende jaren de beschikking heeft over schoon water voor eten, drinken, wassen en schoonmaken.

Schuiven naar boven
Copied!
Copied!