2018 SHCOP Extra zonnepaneel

2018 SHCOP Extra zonnepaneel

Uitgevoerd
Februari 2018

Wat is het probleem?
Het SHCOP is gehuisvest op de begane grond en is niet gemakkelijk te verwarmen: er is niet zoiets als een centrale of enige andere bron van verwarming. Daarom zijn de kinderen veroordeeld tot het nemen van koude douches. Ze douchen het hele jaar door bij de opvang omdat zij thuis geen douches hebben. Dat is niet alleen oncomfortabel maar ook een gezondheidsrisico omdat de kinderen zodoende vatbaarder zijn voor kou.

Wat is de oplossing?
De oplossing is om aanvullend aan het bestaande solar systeem warmwaterleidingen te installeren, zodat het SHCOP altijd beschikt over warm water.

Wat is het resultaat?
Deze installatie maakt het douches meer comfortabel en verminder het risico dat de kinderen kouvatten.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.