2017 SHCOP Pierenbad

2017 SHCOP Pierenbad

Uitvoering
Maart/April 2017

Wat is het probleem?
In een grijs verleden is in de tuin van het SHCOP een diep gat gegraven en betegeld dat sindsdien een soort mini-zwembad is. Het is zelden als zodanig gebruikt en deed meer dienst als waterreservoir. Hoe dan ook is het onveilig voor de kinderen om in de tuin te spelen. Hun buitenspeelplek is daarom beperkt tot het terras op de eerste etage.

Wat is de oplossing?
De oplossing is om het zwembad/waterreservoir veranderen in een ondiep en vooral veilig peuterbadje, zodat de kinderen – uiteraard onder supervisie van volwassenen – veilig kunnen spelen. Daartoe wordt ook het hek naar de tuin opgehoogd, zodat de kinderen er niet per ongeluk terecht kunnen komen.

Wat is het resultaat?
Een mooie, veilige en voor Nepal heel bijzondere speelplek voor kinderen op de begane grond. Vooral in de zomer wanneer het erg warm is in Nepal zal het pierenbad voor een hoop pret en plezier zorgen voor kinderen die dat echt verdienen en nodig hebben.

Dit zijn de beelden van de aanleg van het pierenbad

De zomer kan behoorlijk warm worden in Kathmandu en dus wordt het zwembad nu volop benut.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.