2017 SHCOP IJskast

2017 SHCOP IJskast

Uitgevoerd
Juni 2017

Wat is het probleem?
Het SHCOP heeft niet de beschikking over een eigen ijskast. De buitenschoolse opvang voor 26 kinderen maakt gebruik van de privé ijskast van de familie die in het boven gelegen woning woont. Dat is niet handig en praktisch en bovendien is de ijskast niet groot genoeg. Vooral niet in de zomer, wanneer het in Nepal flink warm (25 Celsius of meer) kan worden. Dit jaar is dat helemaal een probleem, omdat het extra vroeg in het jaar extra warm is.

Wat is de oplossing?
De oplossing is om een eigen, grote ijskast aan te schaffen voor de buitenschoolse opvang, die wordt geplaatst op de begane grond en volledig beschikbaar is voor alleen het programma.

Wat is het resultaat?
De buitenschoolse opvang heeft z’n eigen, grote ijskast en hoeft niet langer gebruik te maken van de ijskast van de familie op de eerste verdieping. Goed nieuws voor beide partijen. En de kinderen hebben vanaf nu altijd de beschikking over koude dranken en dat is geen overbodige luxe in een land waar het de helft van de tijd boven de 25 graden is. Iedereen blij.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.