2017 DRC Renovatie speelplaats...

2017 DRC Renovatie speelplaats

Uitvoering
Eind maart 2017

Wat is het probleem?
Een van de eerste dingen die 4SmilingFaces in 2008 heeft opgepakt in de DRC is het plaveien van de speelplaats, zodat iedereen goed uit de voeten kan. Voor die tijd lag er een heel onregelmatige klinkervloer, die het leven van de kinderen met diverse loopproblemen erg ongemakkelijk maakte. Het plaveisel zit na 9 jaar vol met barsten en gaten, vooral veroorzaakt door de aardbevingen van 2015.

Langs de lange zijde van de speelplaats is er een plantenbak die eigenlijk alleen maar ruimte in neemt. Er groeit niets.

Wat is de oplossing?
De oplossing is een fikse opknapbeurt voor het plaveisel en verwijdering van de lege, slechts ruimte innemende plantenbak.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is een egale betonnen vloer zonder obstakels, die bruikbaar is voor alle kinderen, ongeacht hun beperking. De speelplek wordt over de hele lengte bovendien 50 centimeter breder door verwijdering van de plantenbak. En met 55 kinderen is dat natuurlijk pure winst.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.