2016 NWCSS Nieuwe kleren &...

2016 NWCSS Nieuwe kleren & schoenen

Ter gelegenheid van Dashain (het belangrijkste Hindoe festival van het jaar) (in oktober) krijgen kinderen in Nepal traditiegetrouw nieuwe kleren en schoenen. Het NWCSS weeshuis kan die traditie niet in ere houden, omdat ze daarvoor geen geld hebben. Als niemand helpt, zullen de kinderen daar onder lijden, omdat ze dan de enigen zijn die niets nieuws dragen.

Daarom betalen wij voor nieuwe kleren en schoenen. Niet alleen omdat het traditie is, maar vooral ook omdat ze die echt nodig hebben. Het is lang geleden dat ze iets nieuws kregen om te dragen. Te lang geleden voor opgroeiende kinderen. De kleren en schoenen die ze nu dragen zijn oud, versleten en niet meer gemakkelijk schoon te krijgen.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.