2015 NWCSS Allemaal spullen

2015 NWCSS Allemaal spullen

De kinderen van het NWCSS weeshuis hebben allerlei spullen nodig, voor school, voor in het tehuis, voor hygiëne en nog veel meer. Deze keer is de eer aan 4SmilingFaces om daarin te voorzien.

Als gevolg van gebrek aan supervisie door volwassenen, gaan de kinderen hier sneller door hun spullen heen als bijvoorbeeld in de DRC. Kun je hen nauwelijks de schuld van geven; ligt aan de organisatie.

Als de kinderen niet de juiste spullen hebben op school, lopen ze bovendien de kans op pesterijen of sociale uitsluiting, een gevaar dat voor tehuiskinderen sowieso een realiteit is.

Het leiderschap van het tehuis kunnen wij niet zomaar veranderen, al doen we daartoe altijd ons best. Dit keer lijkt er door de aardbevingen wel een positieve verandering te zijn, maar of die beklijft zal de toekomst moeten leren. Nepal is typisch zo’n land waar je de dingen eerst moet zien om ze te kunnen geloven… Afwachten dus en hopen voor het beste.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.