2015 NWCSS Noodhulp

2015 NWCSS Noodhulp

Het NWCSS weeshuis is enorm getroffen door de inmiddels meer dan 250 aardbevingen en naschokken sinds 25 april 2015. Gelukkig zijn kinderen en staf veilig. Het gebouw is echter op verschillende plekken enorm beschadigd. Zo zeer zelfs, dat verblijf in het pand onmogelijk is.

Kinderen en staf verblijven sindsdien deels in een paar ruimtes in de naastgelegen school en deels in een tent van het Rode Kruis op het veld voor het tehuis. Er wordt volop gezocht naar een betere oplossing, maar dat is niet gemakkelijk in een stad waar zoveel gebouwen zijn beschadigd.

4SmilingFaces levert de benodigde noodhulp. Dat betekent geld voor allerhande zaken als voedsel, water, hygiënische zaken en andere benodigdheden.  Onze lokale vrijwilligers gebruiken dat geld voor aanschaf van alles wat er nodig is. Dat blijft vermoedelijk nog lange tijd de gang van zaken, omdat ook alle leveranciers met wie het weeshuis normaal zaken deed zijn getroffen door de aardbeving. Dat geldt ook voor plaatselijke weldoeners.

Binnenkort is 4SmilingFaces in Nepal om ter plekke te bekijken wat er nog meer kan worden gedaan.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.