2013 NWCSS checkup & medi...

2013 NWCSS checkup & medicijnen

De bevriende Nederlandse huisarts Alice is op bezoek geweest in het NWCSS weeshuis om de kinderen een broodnodige medische checkup te geven. Zij heeft de meeste kinderen extra vitamines voorgeschreven en hier en daar keeltabletten en oogdruppels.

Medisch gezien gaat het redelijk goed met de kinderen, op een enkel gevalletje van bronchitis, keelpijn en ontstoken ogen na. Niets wat een antibiotica of ander kuurtje niet kan verhelpen. 4SmilingFaces zal de medicijnen kopen en verdelen.

Er is wel een ander probleem dat om oplossing vraagt: een besmettelijke huidaandoening. Het enige wat je daar tegen doet is op een dag alle kleren – tot de laatste sok toe – en beddengoed wassen en drogen; vervolgens in afgesloten zwarte plastic zakken stoppen en 72 uur buiten zetten, liefst in de brandende zon. De kinderen moeten allemaal grondig douchen en van top tot teen met een speciale crème worden ingesmeerd. Dat doen we aansluitend aan het Dashian festival.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.