2014 DRC OEFEN/STUDIERUIMTE

DRC Nepal is gehuisvest in een buitenwijk van Kathmandu. Het gebouw waarin het tehuis is gevestigd, is nooit gebouwd voor de huisvesting van mensen met een handicap. Het pand heeft bovendien monumentale waarde en mag daarom niet zo maar worden verbouwd ten behoeve van de kinderen die er nu leven. Zo heeft het pand een levensgevaarlijke trap naar de eerste etage, waar valide mensen al moeite mee hebben. Maar helaas mag deze niet worden aangepast. Dat is ook een belangrijke reden waarom op de achtergrond hard wordt gewerkt aan de nieuwbouw van de DRC. Maar dat gaat nog jaren duren.

De oefen/fysiotherapie ruimte was altijd gevestigd op de eerste etage van de DRC. Het kamertje was echter veel te klein en voldeed voor geen meter. Dus kregen de kinderen die het nodig hebben niet voldoende oefening.

Voor een belangrijk deel van de kinderen die er moeten komen, was de ruimte niet zelfstandig te bereiken. Zij moesten worden gedragen, wat gezien de gevaarlijke trap zeker niet zonder risico’s is was drager en gedragene. Een oefenruimte op de begane grond is dan ook geen overbodige luxe.

Daar is er genoeg ruimte om een deel van de speelplaats dat niet werd gebruikt te overkappen en verbouwen tot grote binnenruimte: multifunctioneel te gebruiken als oefen/fysiotherapie en studie ruimte. Want studeren deden de kinderen voorheen zomer en winter buiten op de veranda. In de zomer wordt het daar echter bloedheet en in de herfst/winter/voorjaar is dat natuurlijk steen koud.

4SmilingFaces heeft deze lang gekoesterde droom kunnen verwezenlijken. De bouw van de oefen/fysiotherapie en studie ruimte is eind februari 2014 gestart. De feestelijke in gebruikname was op 14 april 2014.

Sindsdien komt er iedere ochtend een fysiotherapeut om met de kinderen die dat nodig hebben oefeningen te doen. Dat helpt enorm met hun mobiliteit, pijnbeheersing en zelfredzaamheid.

Schuiven naar boven
Copied!
Copied!