2014 DRC Oefen/studie ruimte

2014 DRC Oefen/studie ruimte

DRC Nepal is gehuisvest in een buitenwijk van Kathmandu. Het gebouw waarin het tehuis is gevestigd, is nooit gebouwd voor de huisvesting van mensen met een handicap. Het pand heeft bovendien monumentale waarde en mag daarom niet zo maar worden verbouwd ten behoeve van de kinderen die er nu leven. Zo heeft het pand een levensgevaarlijke trap naar de eerste etage, waar valide mensen al moeite mee hebben. Maar helaas mag deze niet worden aangepast. Dat is ook een belangrijke reden waarom op de achtergrond hard wordt gewerkt aan de nieuwbouw van de DRC. Maar dat gaat nog jaren duren.

De oefen/fysiotherapie ruimte was altijd gevestigd op de eerste etage van de DRC. Het kamertje was echter veel te klein en voldeed voor geen meter. Dus kregen de kinderen die het nodig hebben niet voldoende oefening.

Voor een belangrijk deel van de kinderen die er moeten komen, was de ruimte niet zelfstandig te bereiken. Zij moesten worden gedragen, wat gezien de gevaarlijke trap zeker niet zonder risico’s is was drager en gedragene. Een oefenruimte op de begane grond is dan ook geen overbodige luxe.

Daar is er genoeg ruimte om een deel van de speelplaats dat niet werd gebruikt te overkappen en verbouwen tot grote binnenruimte: multifunctioneel te gebruiken als oefen/fysiotherapie en studie ruimte. Want studeren deden de kinderen voorheen zomer en winter buiten op de veranda. In de zomer wordt het daar echter bloedheet en in de herfst/winter/voorjaar is dat natuurlijk steen koud.

4SmilingFaces heeft deze lang gekoesterde droom kunnen verwezenlijken. De bouw van de oefen/fysiotherapie en studie ruimte is eind februari 2014 gestart. De feestelijke in gebruikname was op 14 april 2014.

Sindsdien komt er iedere ochtend een fysiotherapeut om met de kinderen die dat nodig hebben oefeningen te doen. Dat helpt enorm met hun mobiliteit, pijnbeheersing en zelfredzaamheid.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.