2013 NWCSS Drinkwaterfilter

2013 NWCSS Drinkwaterfilter

Schoon drinkwater is een belangrijk vereiste voor een gezond leven en daarmee een basisrecht voor iedereen. In Kathmandu Nepal is dat een uitdaging, omdat er een ziekmakende bacterie in het drinkwater zit. Aanvankelijk levert die milde klachten op, maar op den duur kan die grotere schade aanrichten.

Het NWCSS weeshuis heeft daarom een water filter machine. Deze was echter kapot en bovendien toe aan een nieuw filter. Daarom werden de kinderen ziek.

4SmlilingFaces heeft de reparatie van het apparaat mogelijk gemaakt, evenals de vernieuwing van het filter. Bovendien zijn er afspraken gemaakt over een onderhoudscontract, zodat het water ook op langere termijn schoon blijft en de kinderen gezond.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.