2013 DRC Uitje

2013 DRC Uitje

Bijna de helft van de kinderen in DRC Nepal kan of mag niet naar huis of familie om het Dashain festival te vieren. Dat is het belangrijkste religieuze festival in Nepal en traditiegetrouw de tijd om de familie banden aan te trekken en vriendschappen te bevestigen. De achterblijvers zijn dan ook bedroefd, te meer daar vakantie voor hen vooral betekend wachten en vervelen.

Daar brengt 4SmilingFaces dit jaar verandering in door hen mee te nemen op een uitje naar een belangrijke plek in Nepal: het Kailashnath Mahadev Statue, het grootste beeld van Hindoe god Lord Shiva ter wereld.

Voor de kinderen is dit niet alleen een geheel nieuwe herinnering, maar ook een hoogtepunt in de vakantie dat hun verveling doorbreekt. Zo hebben zij straks ook wat te vertellen als de andere kinderen terugkeren van familiebezoeken na het festival. Dat gun je ze toch.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.