2013 DRC Nieuwbouw

2013 DRC Nieuwbouw

De DRC Nepal heeft al jaren een lange wachtlijst van kinderen met een beperking die extra zorg nodig hebben. Op de huidige locatie in Gorkana, Kathmandu is geen ruimte voor uitbreiding. Daarom is jaren geleden het plan opgevat om elders een nieuw gebouw neer te zetten, waarin plaats is voor een school en slaapzalen, zodat kinderen er ook intern kunnen worden opgenomen.

Na jaren is het gelukt om een stuk land te krijgen in het groene gebied net buiten Kathmandu. Op zo’n 20 minuten rijden van de DRC zelf.

De plannen omvatten een volledig aangepast gebouw, dat toegankelijk is voor kinderen met allerlei soorten beperkingen.  Op dit moment wordt gewerkt aan het uitwerken van de plannen en het inzamelen van geld om de bouw daadwerkelijk te kunnen realiseren. Het is niet te zeggen wanneer de realisatie daadwerkelijk kan beginnen.

De locatie: het ongebruikte deel van de speelplaats.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.