2011 DRC Keuken

2011 DRC Keuken

De renovatie van de DRC Nepal keuken is klaar! De kooklessen kunnen beginnen, ook voor de kinderen die dat door hun beperking voorheen niet konden. RESULTAAT!!

De aanpak van de keuken is belangrijk, omdat de DRC de kinderen graag allerlei vaardigheden leert. Want alleen zo kunnen zij opgroeien tot zelfstandige en zelfredzame jonge mensen, die goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

Eén van die vaardigheden die de kinderen leren is koken en alles wat daarbij komt kijken. De meeste DRC-kinderen zijn namelijk vanaf hun 18de verjaardag volledig op zichzelf aangewezen. Nepal heeft geen sociale voorzieningen. Zelf kunnen koken is dan een noodzakelijke vaardigheid.

De oude keuken in de DRC was niet geschikt voor mensen met diverse handicaps en al helemaal niet voor rolstoelgebruikers. Bovendien was de oude opzet niet veilig en kon het meubilair wel een opknapbeurt gebruiken. Die klus is nu geklaard.

De reacties van kinderen en staf zijn eensluidend dolblij.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.