2008 DRC Solarsysteem

2008 DRC Solarsysteem

Het eerste project is de aanleg van een zonne-energie systeem in de DRC Nepal in september 2008. Het is gerealiseerd in samenwerking met collega DRC-vrijwilliger Gemma Langdown uit Engeland.

Het bleek dat de kinderen niet graag gingen douchen omdat het water ijskoud was. Terwijl hygiëne erg belangrijk is, zeker als 55 kinderen zo dicht bij elkaar leven. Dus wilden wij voor heet water zorgen en zo douchen een blijere belevenis maken.

Voor de installatie van het zonne-energie systeem waren geregeld diverse gevallen van longontsteking in de DRC. Sindsdien zijn er geen nieuwe gevallen meer geweest.

Het zonne-energie systeem werkt nog altijd naar volle tevredenheid.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.