2008 DRC Diverse aanpassingen

2008 DRC Diverse aanpassingen

De ontmoeting met Tessa en Gerdo in Kathmandu in maart 2008 was bijzonder. We hebben veel gesproken over de DRC Nepal en het werken als vrijwilliger aldaar. Kort daarna hadden ze een grote verrassing: Een inzamelingsactie voor één van hun andere goede doelen was zo succesvol dat er genoeg geld was voor steun aan een project in Nepal. Daarvoor kozen zij de DRC.

Tessa en Gerdo bezochten de DRC om de kinderen te ontmoeten en te zien hoe zij konden helpen. Dat gebeurde nog dezelfde dag: ze kochten een grote hoeveelheid zeep, shampoo, tandenborstels en schoonmaakmiddelen.

De volgende dag hebben zij bovendien twee speciale douche/toilet rolstoelen gekocht. Hygiënisch gezien een verbetering en bovendien veiliger voor de zwaarder gehandicapte kinderen om te douchen en/of het toilet te gebruiken.

En dat was nog niet alles: Zij hebben de DRC

  • veiliger gemaakt door plaatsing van beveiliging voor de buitenramen
  • beter toegankelijk gemaakt omdat de drempels zijn voorzien van op- en afritjes
  • hygiënischer gemaakt door de aanleg van een grote wasbak buiten de toiletruimte

De grootste verbetering die zij mogelijk hebben gemaakt is de egalisering van de speelplaats. Daardoor is deze nu beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderen met loopproblemen.

About Post Author

4 Smiling Faces

Smiling Faces is de korte naam van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, die in 2009 is opgericht door Tjitske Weersma. Wij verbeteren de leefwereld van kinderen in kindertehuizen in ontwikkelingslanden met concrete, kleinschalige projecten waarbij zij centraal staan. Wij ondersteunen hen ook als ze met 18 jaar die tehuizen moeten verlaten zonder dat ze een vangnet hebben om op terug te vallen. Bij ons komen zij eerst. Met onze hulp komen zij zoveel verder.