Doneer nu!
Word onze vriend

Bijdrage bouw school

De DRC Nepal werkt al jaren aan de realisatie van nieuwbouwplannen. Anno 2015 komt de realisatie van deze plannen steeds dichterbij.

De kosten voor scholing van de kinderen zijn een van de grootste uitgavenposten voor de DRC. Ze gaan nu naar 5/6 verschillende scholen, die lang niet allemaal zijn toegerust voor het ontvangen van kinderen met allerlei lichamelijke handicaps. Neem een invalidentoilet; die heb je hier niet of nauwelijks.

Daarom wil de DRC graag haar eigen schoolgebouw bouwen. Helemaal aangepast aan de noden van de kinderen. Gezien de ernst van de handicaps waarover we hier spreken is dat geen overbodige luxe maar een pure noodzaak.

Na jaren is het in 2012 gelukt om een stuk land te krijgen in het groene gebied net buiten Kathmandu. Op zo’n 20 minuten rijden van de DRC zelf. Sindsdien is er een conflict geweest over de eigendomsrechten, maar dat is anno juli 2015 opgelost. De bouw staat nu op punt van beginnen.

De benodigde fondsen komen van binnen- en buitenlandse sponsoren. 4SmilingFaces levert ook haar bijdrage en wel in de vorm van 5000 B2 blokken.

Kosten

Voor de bouw van het schoolgebouw (16,428 sq. feet) is er een offerte gemaakt door een bouwkundig ingenieur.

Totaal bedrag: Rs. 24,110,375.54 (Vierentwintig miljoen, honderd en tien duizend, drie honderd vijfenzeventig en vierenvijftig roepies)

In US$ is dat gelijk aan 323,195.38 (Drie honderd drieëntwintig duizend, honderd vijfennegentig dollar en achtendertig centen).