Boek

KLIM MET WILCO NAAR DE TOP

DE HOOGSTE MONSTER-SPONSORTOCHT OOIT

De beroemde Nederlandse bergbeklimmer Wilco van Rooijen klimt voor kwetsbare kinderen in Nepal, die hulp nodig hebben. wilcoklimt.4smilingfaces.nl Klim samen met uw leerlingen mee naar de top van de Kangchenjunga, met 8.586m ’s werelds derde hoogste berg.

WILCO KLIMT     |     WAAR IS WILCO     |     EXPEDITIE UPDATES     |     FOTO’S     |     FIMPJES     |     SCHOLENACTIE

Wilco van Rooijen, avonturier, gelouterd bergbeklimmer en poolreiziger, is begonnen aan een nieuwe, unieke klimexpeditie. Met zijn internationale klimteam wil hij eind mei in Nepal als eerste Nederlander de top van ’s werelds derde hoogste berg, de Kangchenjunga (8.586 meter) bereiken, en dat zonder extra zuurstof te gebruiken.

Met deze unieke klimtocht vraagt Wilco vooral aandacht voor kansarme kinderen in Nepal en wil hij ervoor zorgen dat zij een toekomst krijgen.

Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces helpt jongeren die de kindertehuizen die wij steunen moeten verlaten, omdat ze 18 jaar (en dus officieel volwassen) zijn geworden en/of hun eindexamen hebben gehaald.

Dat is het moment waarop deze jongens en meisjes beginnen aan hun zelfstandige leven. Maar dat redden ze nooit zonder hulp en steun van anderen. De stichting steunt hen, zodat zij er niet alleen voor staan. Een vervolgopleiding is in Nepal de enige manier om aan een zelfstandige, kansrijke toekomst te bouwen, waarin zij hun eigen keuzes kunnen maken.

Het is niet goedkoop om een vervolgopleiding te doen. Gemiddeld gaat het om circa 2500 euro per jongere per jaar. Het grootste deel daarvan (circa 1500 euro) betreft school/collegegeld voor opleidingen van enige kwaliteit. Daarnaast is er geld nodig voor verplichte schooluniformen en schoeisel (circa 150 euro), boeken en lesmateriaal (circa 150 euro), verplichte schoollunch (circa 75 euro) en een veilige plek om te leven (circa 625 euro). School/collegegeld en kamerprijzen stijgen sinds de aardbevingen van 2015. Bovendien kunnen jongeren met een handicap niet overal wonen: zo is een kamer op de derde etage niet haalbaar als je in een rolstoel zit en liften een zeldzaamheid zijn.

Help mee!

Scholen voor Scholen

Kinderen voor Kinderen

Scholen voor Kinderen in Nepal

Kinderen voor Kinderen in Nepal.

Actievoeren helpt. Dat is bewezen.
Met uw hulp kunnen kwetsbare kinderen in Nepal naar school en werken aan hun eigen toekomst.

Blij met ieder bedrag

Iedere euro is welkom.

Het gaat om uw hulp en betrokkenheid bij kinderen die het loodzwaar hebben en die blij zijn met elke vorm van hulp. U hoeft geen grote actie op te zetten, ook een spontane gift helpt enorm. Alle donaties samen maken het mogelijk om kinderen een toekomst te geven.

Komt u in actie?

Wilco is sinds begin 2018 goodwill ambassadeur van Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces om kansarme kinderen in Nepal te helpen. Wilco heeft tijdens zijn klimmende leven al vele mijlpalen bereikt, zoals de drie polen: de noordpool, zuidpool en de hoogste pool, Mount Everest. Ook bedwong hij op alle continenten de hoogste bergtop, ofwel de 7 summits.

Daar wil hij nu, tijdens de Kangchenjunga-expeditie graag een nieuwe variant aan toevoegen: minimaal 7 studiebeurzen realiseren voor kansarme Nepalese kinderen, ofwel 7 x 2500 = 17.500 euro. Daarvoor heeft hij uw hulp nodig.

Helpt u mee?

Wist je dat?

  • de Kangchenjunga is de op 2 na hoogste berg ter wereld en werd tot midden 19e eeuw zelfs lang voor de hoogste gehouden
  • nog maar weinigen hebben de top gehaald en nog geen enkele Nederlander
  • Wilco kimt zonder zuurstof, maar wel met een team. Motto: je gaat wel op eigen kracht, maar met elkaars hulp naar de top
  • de expeditie kent een lange voorbereiding. Wederom is de vergelijking te maken: wil je naar boven, dan moet je dat goed voorbereiden.
  • de Kangchenjunga is de op 2 na hoogste berg ter wereld, tot midden 19e eeuw zelfs lang voor de hoogste gehouden

Volg de beklimming online:

Het onderwijs wordt op een inhoudelijke en actiematige online manier betrokken bij de expeditie en het doel van de tocht. De kinderen kunnen de expeditie volgen via internet, ze leven mee met de mannen op de berg en ze voelen zich massaal een beetje base camp.

Ook kunnen ze rechtstreeks volgen hoeveel geld er al is opgehaald en hoeveel kinderen wij daarmee helpen.
Iedere deelnemende school maakt kans op een bezoek van Wilco na terugkomst.Ga naar wilcoklimt.4smilingfaces.nl

Doe mee

Doe zelf zo veel mogelijk om een studiebeurs of een onderdeel daarvan (zie breakdown) mogelijk te maken. Verzin zelf een leuke actie en voer deze voor 1 juni uit. Je kunt een leuke foto van je actie plaatsen op het Instagram-account van HH4SF.

Beloning

  • 1 school maakt kans op een live-gesprek met Wilco tijdens de expeditie, via de satelliettelefoon;
  • 3 scholen maken kans op een bezoek van Wilco van Rooijen en krijgen dan een foto van Wilco in actie op de berg;
  • 10 scholen maken kans op een boekenset met ‘Opgroeien in Tegenwind’ en ‘Overleven op de K2’.

De inhoud van deze pagina’s is tot stand gekomen door nauwe samen werking tussen Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces & Team Wilco van Rooijen.