Boek

KLIM MET WILCO MEE NAAR 8.586 METER HOOGTE EN HELP KINDEREN IN NEPAL

WILCO KLIMT     |     WAAR IS WILCO     |     EXPEDITIE UPDATES     |     FOTO’S     |     FIMPJES     |    BEDRIJVENACTIE   |   SCHOLENACTIE

Terwijl u dit leest is Wilco van Rooijen vanuit Nepal als eerste Nederlander op weg naar de top van de 8.586 meter hoge Kangchenjunga, ’s werelds derde hoogste berg.

Doel is de top later deze maand te bereiken en dat geheel op eigen kracht, zonder gebruik van extra zuurstof. Extra bijzonder is dat Wilco met deze monstertocht speciaal aandacht en hulp vraagt voor kwetsbare kinderen in Nepal.

Niets is onmogelijk

Poolreiziger, bergbeklimmer maar vooral inspirator, dat is Wilco die als enige Nederlander op eigen kracht, zonder zuurstof de zeven hoogste toppen op elk continent én de Noordpool, Zuidpool en hoogste pool (Mount Everest) heeft bereikt.

Wilco’s filosofie van dromen, durven, delen en DOEN heeft hem steeds weer op plaatsen gebracht die ‘onbereikbaar’ zijn. Hij heeft ‘niets is onmogelijk’ waargemaakt en daarmee is hij een voorbeeld voor velen. Wilco is dan ook een veelgevraagd spreker voor bedrijven, sportbonden en andere organisaties.

Sinds kort is Wilco ambassadeur voor Helping Hands 4 Smiling Faces. De stichting (zie 4smilingfaces.com) biedt kansarme kinderen in Nepal een toekomst door het financieren van tehuizen, scholing en andere primaire levensbehoeften.

Met de Kangchenjunga-expeditie wil Wilco zoveel mogelijk kinderen helpen een zelfstandige toekomst op te bouwen door hen de kans te bieden een passende studie te volgen. Op wilcoklimt.4smilingfaces.nl leest u daar meer over.

Helpt u mee? 

Met zijn inzet is Wilco hopelijk ook een inspiratie voor u om ‘onze’ kinderen in Nepal te helpen. En als u dat doet, zetten wij en Wilco daar graag wat tegenover.

Wat u kunt doen?

 • Wilco moet in totaal 2 x 8.586 meter afleggen, want zoals hij zelf zegt “als ik boven ben, ben ik op de helft”. Als wij voor elke hoogtemeter een euro aan steun ontvangen, dus in totaal ruim 17.000 euro, dan kunnen wij daarvan de studie van 7 kinderen mogelijk maken.
 • Bestel hier ons bijzondere fotoboek ‘Opgroeien in Tegenwind, kindkracht uit Nepal’ en beleef de wereld van de kinderen die onze hulp zo goed kunnen gebruiken. Met uw aankoop steunt u ons werk direct.
 • Helpt u mee om deze actie verder onder de aandacht te brengen? Informeer zoveel mogelijk collega’s, zakenrelaties, vrienden etc. en vraag hen te helpen om de kinderen een zelfstandige toekomst te bieden. Met ieders bijdrage kunnen we veel bereiken!

Wat krijgt u terug?

 • Doneert u minimaal 1 x de studiekosten voor een kind à 2.500 euro, dan maakt u met uw organisatie kans op een uniek moment:
  Een kort live-gesprek per satelliettelefoon met Wilco van Rooijen op de Kangchenjunga. 
  U bent zelf als het ware even onderdeel van de expeditie en beleeft live de unieke beklimming! (Alleen als de omstandigheden het toelaten.)
 • Ook maakt u kans om in juni aanwezig te zijn bij de debriefing bijeenkomst na terugkeer van Wilco in Nederland. De kans om Wilco live te ontmoeten, zijn belevenissen te delen en inspiratie op te doen voor het verleggen van grenzen!
 • 3 sponsors maken kans op een inspirerende presentatie van Wilco bij uw organisatie. Een beleving, die u zeker zal bijblijven.
 • Iedereen die minimaal 750 euro doneert ontvangt 5 exemplaren van het fotoboek ‘Opgroeien in Tegenwind, kindkracht uit Nepal’.

Helpt u mee?

U geeft kansarme kinderen in Nepal dan een toekomst, die zonder hulp ondenkbaar is. Voor meer informatie: wilcoklimt.4smilingfaces.nl of mail: hh@4smilingfaces.com

Namens alle kinderen enorm bedankt!

Bron: Sjors Ruijter Studio & Team Wilco van Rooijen

Dit zijn een paar van de kinderen die Wilco steunt met zijn expeditie. 

Bron Sjors Ruijter Studio
Wilco en zijn klimmaten zijn nu in het basiskamp op ruim 5000m in afwachting van het goede weer om op weg te gaan naar de top: dat moet de komende dagen gaan gebeuren.

Bron Phillipe Getta
Kangchenjunga

De inhoud van deze pagina’s is tot stand gekomen door nauwe samen werking tussen Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces & Team Wilco van Rooijen.